Kodinomaiset ja turvalliset tilat ovat tärkeä osa Familarin toimintaa

Osoite: Pappilantie 4B, Askola
Valmistumisaika: 5/2020
Asiakas: Familar Oy
Toteuttaja: Sievi Hyvinvointitilat
Pinta-ala: 730 k-m2
Käyttötarkoitus: Lastensuojelu
Sijaishuollon asukaspaikat: 14+2

 

Lastensuojelu- ja perhepalveluita tuottava Familar on tehnyt pitkään yhteistyötä Sievi Hyvinvointitilojen kanssa. Askolaan vastikään valmistunut yksikkö on sarjassaan kuudes Sievi Hyvinvointitilojen rakentama kokonaisuus. Yhdessä on onnistuttu luomaan viihtyisät ja kodinomaiset tilat, jotka kuitenkin täyttävät viranomaisvaatimukset. 

 

Askolan yksikössä on yksi Familarin lastensuojelun sijaishuollon yksiköistä.

– Yksikössä on yhteensä 14 paikkaa ja noin 20 työntekijää. Osastoja on kaksi ja molemmilla osastoilla on yhteensä seitsemän lasta yhtä aikaa, kertoo yksikönjohtaja Meri Boström.

Askolan kohde valmistui alkukesästä 2020. Samassa rakennuksessa on myös kaksi itsenäistyville nuorille tarkoitettua yksiötä.

– Lapset muuttavat tänne viikon päästä. Tähän mennessä tunnelma on ollut aika odottava, Boström iloitsee.

 

Sievi Hyvinvointitilat katsoi valmiiksi myös tontin

 

Familar haluaa olla edelläkävijä lastensuojelun sijaishuollon palveluntuottajana. Sievi Hyvinvointitilojen kanssa tehtävä yhteistyö on yksi tapa tehdä lastensuojelutyötä paremmin – tilat ovat mukavat ja kodinomaiset, mutta täyttävät kuitenkin kaikki viranomaisvaatimukset.

– Lasten tarpeisiin kuuluu se, että yksikkö on turvallinen ja että siellä on hyvä, kodinomainen ilmapiiri, Boström painottaa.

– Tiedämme, että meidän tarpeisiimme ei ole helppoa löytää sopivaa tonttia. Olimme todella iloisia siitä, että Sievi Hyvinvointilat hoiti kunnan kanssa yhteistyön valmiiksi niin, että meidän on ollut helppo aloittaa toiminta täällä Askolassa, Boström kiittelee.

 

Tutun kumppanin kanssa on helppo toimia

 

Askolaan valmistunut yksikkö oli yhteensä kuudes Sievi Hyvinvointitilojen ja Familarin yhteinen projekti. Tutun ja hyväksi todetun toimijan kanssa yhteistyön jatkaminen on ollut helppoa.

– Aikaisemmat projektimme ovat onnistuneet hyvin. He ovat myös ottaneet antamamme palautteen hyvin vastaan ja lähteneet kehittämään tiloja sen perusteella. Senkin takia tämä Askolan projekti on toteutettu yhdessä heidän kanssaan, Boström summaa.

Sievi Hyvinvointilat hoiti kunnan kanssa yhteistyön valmiiksi

"Tiedämme, että meidän tarpeisiimme ei ole helppoa löytää sopivaa tonttia. Olimme todella iloisia siitä, että Sievi Hyvinvointilat hoiti kunnan kanssa yhteistyön valmiiksi niin, että meidän on ollut helppo aloittaa toiminta täällä Askolassa", yksikönjohtaja Meri Boström kiittelee.

Aikaisemmat projektimme ovat onnistuneet hyvin

”Aikaisemmat projektimme ovat onnistuneet hyvin. He ovat myös ottaneet antamamme palautteen hyvin vastaan ja lähteneet kehittämään tiloja sen perusteella. Senkin takia tämä Askolan projekti on toteutettu yhdessä heidän kanssaan", yksikönjohtaja Meri Boström summaa.