Päiväkoti Murunen

Päiväkoti Muruselle uudet, räätälöidyt toimitilat nopealla aikataululla

Osoite: Alpuumintie 11, 84100 Ylivieska
Valmistumisaika: 8/2019
Tilaaja: Päiväkoti Murunen
Toteuttaja: Sievi Hyvinvointitilat
Pinta-ala: 457 k-m2
Käyttötarkoitus: Päiväkoti
Päivähoitopaikat: 60

 

Päiväkoti Murusen uudet toimitilat Ylivieskassa valmistuivat elokuussa 2019. Saman katon alle yhdistyivät aiemmin erillään toimineet viisi ryhmäperhepäiväkotia. Sievi Hyvinvointitilat toteutti rakennusprojektin tiukalla aikataululla siten, että päiväkoti oli lopulta valmis noin viiden kuukauden kuluttua rakentamisen alkamisesta.

Päiväkoti Murusen suunnittelu ja toteutus etenivät vauhdilla

– Meillä on 54 lasta ja yhteensä kolme eri osastoa, kertoo Tiina Ollikainen, toinen päiväkodin yrittäjistä.
– Aiemmin meillä oli viisi ryhmäperhepäiväkotia. Halusimme, että kaikki lapset ja hoitajat pääsisivät saman katon alle. Siitä se idea oikeastaan lähti. Ajattelimme, että olisi kiva, kun saataisiin aivan uusi, ihana päiväkoti, jatkaa toinen yrittäjä Piia Lund.

Yrittäjät ottivat Sievi Hyvinvointitiloihin ensimmäisen kerran yhteyttä tammikuussa 2019. He pyysivät tarjousta uuden päiväkodin rakentamisesta.

Räätälöidyt vuokratilat avaimet käteen -palveluna

Päiväkoti Murusen rakentamisessa hyödynsimme Sievi Elementin korkealaatuisia, puurakenteisia seinäelementtejä. Sievi Hyvinvointitilojen omat rakennusmiehet hoitivat rakentamisen. Toteutimme päiväkodin yrittäjille avaimet käteen -pakettina. Ostimme tontin, ohjasimme suunnittelun, rakensimme tilat ja pihat täysin muuttovalmiiksi ja asiakas tuli sovittuna ajankohtana tiloihin vuokralle.

Rakennuksessa on huomioitu päiväkotiyrittäjien toiveet tiloista ja niiden toiminnollisuuksista. He ovat olleet mukana vaikuttamassa esimerkiksi talon väreihin ja pihan varusteisiin. Ylivieskan alueen varhaiskasvatusohjeet uusien tilojen mitoitukseen liittyen ohjasivat tietysti osaltaan suunnittelua.

Päiväkoti Murusen on suunnitellut ylivieskalainen arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy. Arkkitehtuuri sopii asuinalueeseen, se on selkeää ja kunnioittaa perinteistä puurakentamista. Talon eri ryhmätilat ovat kukin saaneet oman teemavärinsä, joka toistuu julkisivun sisäänkäynnistä ryhmien kiintokalusteisiin ja ulkovarusteisiin. Teemavärit ovat vihreä, punainen ja keltainen.

Terveelliset ja turvalliset tilat

Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota tilojen toimivuuteen, tehokkuuteen, akustiikkaan, äänieristykseen ja valaistukseen. Tiloissa on käytetty turvallisia, terveellisiä ja vakioituja rakenneratkaisuja. Olemme välttäneet riskirakenteita, esimerkiksi liimattavat mattolattiat olemme korvanneet kestävällä ja kotoisalla vinyylilankulla. Rakennuksessa on valmistuskeittiö, jossa valmistetaan päiväkodille ruoka.

Tilojen olosuhteita – kuten lämpötila, ilmankosteus, hiilidioksidipitoisuus ja VOC-yhdisteiden päästöt – voidaan valvoa reaaliajassa IoT-automaatiojärjestelmän avulla pilvipalvelussa.

KATSO VIDEO >>

Sievi Hyvinvointitilat saavat Ollikaiselta ja Lundilta erityistä kiitosta siitä, että he pystyivät tilaajina luottamaan siihen, että budjetti ja siten vuokrataso pysyy varmasti sovittujen rajojen sisällä. Pienelle yritykselle tämä oli hyvin tärkeää. – Välillämme vallitsi koko ajan sellainen luottamus ja molemminpuolinen avoimuus. Jos jotain oli, niin siitä pystyi aina sanomaan. Tuntui, että meitä kuunneltiin, Lund kuvailee. – Voi sanoa, että jos jatkossa rakennamme päiväkodin jonnekin päin Suomea tai vaikka ihan tänne Ylivieskaan, niin kyllä sen rakentaa Sievi Hyvinvointitilat. Olemme olleet todella tyytyväisiä, Ollikainen kiittelee.

– Sievi Hyvinvointitilat ottivat homman hyvin haltuun heti alusta asti. He hoitivat meille kaikki lupa-asiat kuntoon. He olivat myös hyvin aktiivisia prosessin edistämisessä, jotta rakennus saatiin aluilleen, Ollikainen muistelee. – Maaliskuussa 2019 tämä projekti pyyhkäisi käyntiin vauhdilla. Siitä viiden kuukauden kuluttua meillä oli päiväkoti valmiina, Ollikainen sanoo.